Пай с месо за 10 минути
22 Ноември 2014
21333
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 яйца
½ чаена лъжичка сол
1 чаша (250 мл) кисело мляко
1 чаша брашно
1 ч.л. сода бикарбонат (или бакпулвер)
За плънката:
300 грама мляно месо (задушено)
2- 3 глави лук (нарязан на кубчета)
сол и черен пипер на вкус
Смесете киселото мляко и содата бикарбонат и ги оставете да престоят 5 минути. След това добавете останалите съставки (за тестото) и хубаво объркайте. Намажете тавата с масло (или олио) и поръсете с малко брашно. За това количество не е необходимо да използвате голяма тава. В тавата разпределете половината от тестото, изсипете плънката и върху нея поставете втората половина от тестото.
Пъхнете пая в предварително загрята фурна и печете 40 минути на 170 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари