Необходими съставки за тестото:
* 2 яйца
* ½ ч.л. сол
* 1 чаша (250 мл) кисело мляко
* 1 чаша брашно
* 1 чаена лъжичка сода бикарбонат (или бакпулвер)
За плънката:
* 300 гр. мляно месо (задушено предварително)
* 2-3 глави лук (нарязани на кубчета)
* Сол и черен пипер на вкус
Смесете киселото мляко със содата и ги оставете да престоят 5 минути. След това се добавят останалите съставки (за тестото) и хубаво се смесват. Намажете подходяща тавичка или форма с масло (или олио) и поръсете с малко брашно. За това количество продукти не е необходимо да използвате голяма тава. В тавата поставете половината от тестото, предварително разточено, изсипете плънката (смесете предварително задушената кайма с лука и подправките) и върху нея поставете втората половина от тестото (разточена също на кръг). Печете пая в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.