Пай с нектарини и горски плод

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Пай с нектарини и горски плод
Пай с нектарини и горски плод
admin
Добавена от: admin
4945
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за кората:
120 г / ¾ ч. ч. бяло брашно
50 г / 1/3 ч. ч. царевично брашно
1 щипка сол
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. захар
50 г масло или маргарин
60 мл прясно мляко

за пълнежа:
600 г нарязани нектарини, кайсии или праскови
½ ч. ч. червени боровинки, по желание
1 с. л. лимонов сок
4 с. л. захар
3 с. л. грис

за глазиране:
1 с. л. кайсиев мармалад

В купа се смесват двата вида брашно, солта, захарта и бакпулверът. Слага се маслото и се стрива на трохи с брашнената смес. Млякото се налива лъжица по лъжица, като се разбърква с вилица, накрая тестото се събира на топка с ръце. Не бива да се меси дълго време. Разточва се на кръг с диаметър 30 см върху хартия за печене.
Плънката се приготвя, като плодовете се разбъркват с лимоновия сок, захарта и гриса.
Плодовете се изсипват в центъра на кората. Оставя се борд от 3 см. Бордът се сгъва навътре към центъра на сладкиша.
Сладкишът се пече около 40 мин. 190°С. Когато е готов, се намазва със загретия мармалад и се охлажда в тавата. Поднася се със сладолед или изцедено кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft