За крема:
400 гр компот от праскови (отцедени от сока и едро нарязани плодове)
1 пакетче пудинг ванилия
3 супени лъжици захар
200 мл сметана
250 мл прясно мляко
За тестото:
300 гр брашно
80 гр захар
1 ванилия
щипка сол
100 мл олио
100 мл прясно мляко
150 гр безсолна извара
1 пакетче бакпулвер
малко прясно мляко за намазване
по желание едра захар (перлена захар) или грубо натрошени бучки захар
В част от млякото разтворете пудинга и захарта, като внимавате да не останат бучки. Останалата част от млякото смесете със сметаната и ги сложете да заврат, след което по обичайния начин сварете гъст пудинг. След като се сгъсти, дръпнете пудинга от огъня и го покрийте с прозрачно фолио, за да не се образува коричка, докато напълно се охлади.
За тестото: Всички съставки смесете и объркайте на меко тесто. Отделете една трета от тестото и го оставете настрана - за горната кора. От по-голямото тесто разточете кора с диаметър около 28-30 см. Прехвърлете в ниска тавичка с диаметър 26 см.
Върху кората изсипете пудинга и заравнете, като оставите 1-2 см по ръбовете без крем. Отгоре разпределете нарязаните праскови и покрийте всичко с разточената от по-малката част тесто кора. Прищипете добре ръбовете на долната и горната кора.
Намажете отгоре с малко мляко и печете на 175 градуса около 40-тина минути в предварително загрята фурна. Преди края на печенето отново намажете повърхността с малко мляко и наръсете с едрата захар.