За палачинките:
1 1/2 чаши брашно
2 яйца, леко разбити
1 1/2 чаши прясно мляко
щипка сол
За соса Бешамел:
1 чаша прясно мляко
2 дафинови листа
1 малка глава лук, едро нарязана
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
¾ чаша настъргано сирене Грюер
½ чаша настъргано сирене Чедър
черен пипер
Освен това: 10-12 големи парчета шунка
Сложете брашното и солта в купа и оформете кладенче - в него сложете яйцата и половината мляко. Разбъркайте млякото и яйцата и постепенно добавяйте от брашното отстрани. Добавете още мляко и продължете да бъркате, докато стане гладко тесто. Намазнете тигана за палачинки и включете на умерен огън. Излейте в нагорещения тиган малък черпак от сместа и я разлейте добре по дъното. Изпържете палачинките от двете страни. Получават се около 10-12 палачинки.
В малък тиган за сос налейте млякото, лука и дафиновия лист и оставете сместа да заври. Щом заври, изключете котлона и оставете да стои отгоре още 20-тина минути. След това прецедете млякото и изхвърлете лука и дафиновия лист. В дълбок тиган разтопете маслото, прибавете брашното и бъркайте за около минута. Изключете котлона. Бавно добавете топлото мляко и бъркайте с тел, докато се махнат всички бучки. Отново включете котлона на ниска степен и прибавете сирената, като бъркате, докато се разтопят и се образува сос. Оставете го да се охлади леко.
Загрейте фурната на 175 градуса и намажете дъното и стените на тавичка с размери 22х22 см. Сложете резен шунка върху всяка палачинка и ги наредете една върху друга. Вземайки по една палачинка, заедно с парчето шунка отгоре, с лъжичка слагайте по малко от соса със сирене в центъра й. Завийте палачинката на стегнато руло и сложете в тавичката. Повторете с останалите палачинки и сос. Излейте останалия сос равномерно върху палачинките и запечете за 15 минути в загрятата фурна.