4х4 - запомнете само това! Рецептата за палачинки, по която полудя цял свят - тънки и без да се късат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
4х4 - запомнете само това! Рецептата за палачинки, по която полудя цял свят - тънки и без да се късат:
4х4 - запомнете само това! Рецептата за палачинки, по която полудя цял свят - тънки и без да се...
8319
4х4 - запомнете само това! Рецептата за палачинки, по която полудя цял свят - тънки и без да се късат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Палачинките определено са закуска №1 в цял свят. Съществуват стотици разновидности на рецептата - в България предпочитаме френските, докато в САЩ ги правят малки и по-дебели.

Японските палачинки пък са фантастично пухкави и напомнят омлет. Днес ви предлагаме една много сполучлива рецепта за палачинки , в която буквално светът се влюби! Много са меки и нежни и никак не са мазни или гумени на вкус. Стават тънки, а същевременно не се късат при пържене. Можете да ги пълните с каквото желаете, всички вкусове им подхождат, както сладките, така и солените. Много интересно е, че всички съставки вървят по 4, така че не е нужно да записвате рецептата, която се помни лесно. Затова ги нарекохме Палачинки 4х4 , защото основните съставки са 4 в равни пропорции:

Палачинки 4х4

Необходими продукти: 

  • 4 яйца
  • 400 г брашно
  • 400 мл прясно мляко
  • 400 мл газирана вода
  • 4 супени лъжици олио
  • малко сол
  • 1 пакетче ванилова захар

Начин на приготвяне: 

Яйцата се разбиват с тел, след което се добавят половината брашно и млякото, след което всичко се разбърква добре. След това добавете втората половина от брашното и млякото, малко сол, ванилия и олиото, след което разбъркайте, за да няма бучки.

Накрая добавете газираната вода и разбъркайте добре, за да стане еднородно и гладко тесто. Оставете сместа да престои час в хладилника. През това време съставките ще се смесят добре и тестото ще се изпече по-добре, а палачинките ще бъдат с еднаква дебелина от първата до последната.

тесто палачинки

Намажете тигана за палачинки с малко олио и го загрейте добре, след което изсипете един черпак от сместа в него. Разпределете бързо и равномерно от всички страни и гответе за няколко секунди от едната страна, след това обърнете от другата страна, гответе за същото време или по-малко време.

тънки палачинки

Изпечените палачинки се нареждат една върху друга, горната се застъпва с втората, обърната наопаки в чиния и се пълнят по желание.

палачинки с шоколад

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft