За палачинките:
3 ч.ч. брашно с набухвател
3 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
1 щипка сол
За кремовете:
200 г черен шоколад
100 г масло
1 щипка сол
200 г печени белени лешници и бразилски орехи
350 г заквасена сметана
1 ч.л. ванилия
1 с.л. пудра захар
За украса:
Направете палачинковото тесто: разбийте яйцата, прибавете постепенно прясното мляко и лъжица по лъжица от брашното, така че да се получи тесто като за палачинки (по-рядко от кексовото). Оставете го да престои така 20-тина минути, след което изпържете от сместа палачинки в добре загрят тиган. Междувременно разтопете на водна баня шоколада и щом започне да се разтапя, добавете маслото и солта. Ядките натрошете в хаванче или ги увийте в кърпа и начукайте с помощта на точилка или друг по-тежък предмет.
В купа сипете сметаната със захарта и ванилията. 250 мл. от тази смес добавете към разтопения шоколад, както и шепа от натрошените ядки. Разбъркайте добре, докато се получи пухкав шоколадов крем.
Подреждане на тортата: сложете първата палачинка върху чиния за торта. Отгоре намажете от шоколадовия крем, покрийте с втора палачинка, върху която намажете малко от сметаната. Продължете да редувате палачинките с шоколадов и сметанов крем до изчерпване на изпържените палачинки. Украсете с останалата част от двата крема, поръсете с натрошени ядки, настърган шоколад и по желание - пресни малини.