За палачинките:
1л. мляко
брашно /колкото поеме, за да стане сместа по-гъста, като за катми/
1 ч.л. мая
олио
1 с.л. мед
1 течна ванилия
1 ч.л. сол
За крема:
250-300гр. маскарпоне
ягоди
2 яйца
течен шоколад
амарето
желатин
кафява захар /на вкус/
Палачинките се приготвят от посочените продукти. Разбиват се яйцата, като се разделят белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват със захарта. След разбиването се смесват и малко по- по малко се добавя маскарпонето. Кремът се разделя на три равни части, в едната част се добавят пасирани ягоди, във втората се слага течен шоколад, а в третата се слага амарето. С готовите три крема се намазват палачинките, като се редуват. За украса на тортата се нарязват ягоди, заливат с желатин и се оставят в хладилника до тяхното желиране, след това се подреждат отстрани на тортата.
По рецепти на: Зорница Димитрова