Палачинкова торта с маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Палачинкова торта с маскарпоне
Палачинкова торта с маскарпоне
admin
Добавена от: admin
38334
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За палачинките:
1л. мляко
брашно /колкото поеме, за да стане сместа по-гъста, като за катми/
1 ч.л. мая
олио
1 с.л. мед
1 течна ванилия
1 ч.л. сол

За крема:
250-300гр. маскарпоне
ягоди
2 яйца
течен шоколад
амарето
желатин
кафява захар /на вкус/ 

Палачинките се приготвят от посочените продукти. Разбиват се яйцата, като се разделят белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват със захарта. След разбиването се смесват и малко по- по малко се добавя маскарпонето. Кремът се разделя на три равни части, в едната част се добавят пасирани ягоди, във втората се слага течен шоколад, а в третата се слага амарето. С готовите три крема се намазват палачинките, като се редуват. За украса на тортата се нарязват ягоди, заливат с желатин и се оставят в хладилника до тяхното желиране, след това се подреждат отстрани на тортата.

По рецепти на: Зорница Димитрова

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft