палачинки - 10 броя готови
праз - 2 стръка
кисели краставички - 4 броя
шунка - 200 г
зеле - 2 шепи, настъргано
черен пипер
сол
къри
кашкавал - 200 г, настърган
сметана - 2 с.л.
прясно мляко - 100 мл
Нарежете праза на дребно и го запържете в сгорещена мазнина. Прибавете зелето и задушавайте под капак, докато омекне леко. Прибавете нарязаните на малки парченца кисели краставички и шунка, овкусете с подправките и задушавайте за 5 минути, като разбърквате.
Напълнете готовите палачинки с плънката, като може да използвате едновременно 2 палачинки като 1. Наредете ги в леко намазнена тава и ги залейте с разбитите прясно мляко и сметана. Сложете да се пече в силно загрята фурна.
5 минути преди да извадите от фурната, поръсете обилно с настъргания кашкавал и запечете до лек загар.