Смесете брашното, захарта, солта, млякото, четирите яйца и разтопеното масло в блендер и ги разбийте на високи обороти за 30 секунди. Оставете сместа да почива 15 минути.
Нагрейте тиган за палачинки с незалепващо покритие на среден огън и леко го намажете с масло. Изсипете 1/3 чаша от сместа за палачинките и разнесете с помощта на тигана равномерно, така че да покрие дъното. Пържете докато долната страна започне да покафенява - около 2 минути, след което обърнете и изпържете и от другата страна. Повторете процедурата с останалата смес - трябва да се получат около 9 палачинки.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете палачинките върху тавичка за печене (по 3-4 наведнъж). Сложете резен шунка в центъра на всяка палачинка и внимателно счупете по 1 яйце върху шунката (така че жълтъкът да остане в средата). Подвийте краищата на палачинките навътре към центъра, така че да залепнат за белтъка на счупеното яйце. Подправете със сол и пипер, чубрица, риган или друга подправка на вкус и ги запечете, докато се втвърди белтъкът на яйцето. Поръсете ги с накълцан магданоз и сервирайте топли.
Палачинкови квадрати с шунка и яйце
21 Януари 2013
17272
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари