Рогчета-душички, най-меките в света! Да ти е кеф да ги хапнеш, то конци, то вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рогчета-душички, най-меките в света! Да ти е кеф да ги хапнеш, то конци, то вкус!
Рогчета-душички, най-меките в света! Да ти е кеф да ги хапнеш, то конци, то вкус!
12004
Рогчета-душички, най-меките в света! Да ти е кеф да ги хапнеш, то конци, то вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако търсите рецепта за кифлички, които са меки като душа , ароматни и много вкусни, а на следващия ден не изсъхват и не стават твърди, както е при повечето други кифлички, то не пропускайте да опитате тази невероятна рецепта за Рогчета-душички  - най-меките в света!

меки кифли подкова

Рогчета-душички, най-меките в света

Продукти:

850-900 г брашно тип 500

1 пакетче суха мая (7 г)

2 яйца

400 мл топло мляко

180 мл олио

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне: 

Сложете топлото мляко в по-дълбок съд, след което добавете олио, два белтъка, лъжица захар и пакетче суха мая, след което разбъркайте с бъркалка, докато съставките се разтопят и изгладят в хомогенна смес.

Постепенно започнете да добавяте брашното (първата половина от цялото количество) и една чаена лъжичка сол, след което бавно омесете тестото, като добавите останалото брашно. Отначало можете да месите с лъжица, а след това да месите на ръка.

Тестото е меко и лепкаво. Извадете го върху набрашнена работна повърхност и доомесете тестото, като добавяте брашно според нуждите. Тестото трябва да е доста меко като памук, но все пак да не лепне много по ръцете.

Сложете тестото в купа, предварително намазана с малко олио, и намажете тестото от всички страни с олио. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете на топло да втаса и удвои размера си.

втасало тесто

Най-добре е да оставите тестото за около час и половина до два часа. След това прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го нарежете на по-малки парчета. Първо на половина, след това на четвърт...

или късайте топки, ако ви е по-лесно.

Оформените топчета покрийте с фолио, за да не хванат коричка, докато правите кифлите. Вземайте по една топка, а останалите оставяйте покрити, за да не изсъхнат.

топки тесто

Разточете всяка топка в правоъгълна форма. Ако имате резачка за тесто, минете с нея през половината кора, а ако нямате, направете разрези с нож. Сложете лъжица плънка по избор в ненарязания край, след което навийте на руло и оформете като подкова.

кифличка със сирене

оформяне кифличка

кифла-подкова

Включете фурната да загрее на 190 градуса, наредете оформените кифли в тава за печене, покрита с хартия за печене, покрийте ги с кухненска кърпа да втасат и леко да бухнат, докато фурната загрява, след което ги намажете с разбитите жълтъци.

памук-кифли в тава

Поставете ги в предварително загрята фурна на 180 до 190 градуса, докато придобият приятен златист цвят, около 15 минути. 

златни кифли

Тези памук-кифли ще ви спечелят както на външен вид, така и на вкус, трябва да ги направите само веднъж и ще се убедите колко са лесни за приготвяне. 

памук-кифли мекота

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft