Памук-мекици със сирене - не попиват грам мазнина, а са пухкави като дунапрен! Изяждаш 10, докато се усетиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Памук-мекици със сирене - не попиват грам мазнина, а са пухкави като дунапрен! Изяждаш 10, докато се усетиш:
Памук-мекици със сирене - не попиват грам мазнина, а са пухкави като дунапрен! Изяждаш 10, докато...
1819
Източник: За Жената
Памук-мекици със сирене - не попиват грам мазнина, а са пухкави като дунапрен! Изяждаш 10, докато се усетиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Памук-мекици със сирене - няма наяждане с тази фантастична рецепта за пухкави мекички, които не попиват и грам мазнина. Простички и лесни за приготвяне, а на вкус са истинско удоволствие! Ето какво ви трябва:

Памук-мекици със сирене

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 ml):

За тестото:

  • 6 чаши брашно
  • 3 чаши топла вода
  • 1 пакетче инстантна мая
  • 1 равна чаена лъжичка захар
  • 1 пълна чаена лъжичка сол

За плънката:

  • Фино сирене/извара/кашкавал или по желание

За пържене:

  • 2 чаши олио

Приготвяне:

1.

Разтворете маята и захарта с една чаша брашно в топлата вода. Разбъркайте, за да няма бучки, покрийте и оставете за 15 минути, за да се активира маята. Това ще помогне на тестото да не мирише на мая и ще бъде по-леко и вкусно.

2. След това постепенно добавете останалите 6 чаши брашно и солта, след което омесете меко тесто, което малко лепне за ръцете. Месете го 5 минути, за да стане еластично и разтегливо. Покрийте отново и оставете да ферментира за половин час.

втасало тесто

Снимка: YouTube

3. След като тестото е увеличило обема си, го изтръскайте върху набрашнен плот и леко го разточете с набрашнени ръце, за да получите самун. Не го месете, работете внимателно с него и го оставете да поеме толкова брашно, колкото му трябва.

фитил тесто

Снимка: YouTube

4. Разрежете го на 13-15 части и от всяка оформете топка. Покрийте топките и ги оставете за 10 минути.

тесто топки

Снимка: YouTube

5. Върху набрашнен плот разтворете с пръсти всяка топка на тънка мека кора, сложете плънка в единия край и прегънете. С пръсти затворете краищата на тестото, за да не изтече плънката, след което отрежете излишното тесто.

плънка за мекици

Снимка: YouTube

6. Оставете ги захлупени за 5-10 минути, докато олиото се загрее в широк тиган. Пускат се в умерено загрято олио (на средна температура!) и се запържват от всички страни до приятен загар.
памук мекици

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft