Мойте Рецепти
Маята, топлата вода (140 мл от нея), захарта и малко брашно се разбъркват, за да се получи гладка кашица. Сместа се оставя за 15 минути на топло да втаса.
В пресятото брашно се добавя солта и се разбърква, след което се добавят и шупналата мая, останалата вода и накрая - разтопеното масло. Всичко се разбива добре с миксер.
Оставя се на топло място за 1 час, докато сместа втаса хубаво.
Втасалото тесто се премесва и се разделя на 8 топки. Те се подреждат в намазана с масло тава и втасват още 30-тина минути.
Преди да се пъхнат във фурната, тестените топки се напръскват с малко вода, след което се слагат в предварително загрята на 230 градуса фурна и се пека в продължение на 15-20 минути.
Получава се много вкусно и памучно меко хлебче, което ще ви спечели с вкуса и нежната си текстура.