Памучен хляб: Невероятно меко и пухкаво тесто, което можете да напълните с каквото пожелаете!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Памучен хляб: Невероятно меко и пухкаво тесто, което можете да напълните с каквото пожелаете!
Памучен хляб: Невероятно меко и пухкаво тесто, което можете да напълните с каквото пожелаете!
68854
Памучен хляб: Невероятно меко и пухкаво тесто, което можете да напълните с каквото пожелаете!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази пухкава прелест по рецепта от youtube изглежда фантастично и е не по-малко вкусна! Невероятният памучен хляб е мечта за всички, които обожават тестените изделия, а плънката може да е ваша собствена импровизация - солена (сиене, пържен лук, нарязан колбас...) или сладка (шоколад, канела, извара или сладко). Непременно опитайте Памучното хлебче - ще останете повече от очаровани!

Памучен хляб с плънка

Продукти:

(за форма с диаметър 20 см и височина 7 см)

80 мл топло прясно мляко

3 г суха мая

300 г обикновено брашно

5 г сол

30 г кристална захар (ако правите солен вариант, половината е достатъчна)

1 яйце

100 мл сладкарска сметана

пълнеж по вкус (в рецептата са използвани 50 г сушени боровинки)

Приготвяне:

Смесете млякото със сухата мая и оставете да престои 5 минути, за да се активира маята.

Изсипете брашното в купа, добавете сол и захар и разбъркайте с бъркалка.

Добавете разбитата сметана, яйцата и шупналата мая.

Замесете пухкавото и нелепнещо тесто, сложете го в купа и оставете да втаса за един час, докато удвои обема си.

пухкаво тесто с мая

Междувременно пригответе плънката или просто нарежете сушените червени боровинки, които по-късно ще използваме за пълнежа.

Намажете формата и застелете с хартия за печене .

Прехвърлете втасалото тесто на набрашнения плот и го разделете на 5 приблизително равни части.

тесто на части

Премесете всички парчета, поставете ги едно до друго, покрийте ги с хранително фолио и ги оставете да втасват.

топки тесто

Разточете всяка топка на овал, нарежете едната половина на тънки ивици и сложете плънката върху другата част.

оформяне питка

Навийте откъм страната с плънката и така обработете всички парчета от тестото.

След това ги поставете в кръг по ръба на формата, покрийте ги с хранително фолио и ги оставете да втасат за 1 час.

памучен хляб

памучен хляб красота

Намажете отгоре с мляко и печете в предварително загрята фурна на 170°C за около 17-20 минути .

Готово.

Прехвърлете на решетка и оставете да изстине.

пълнен памучен хляб

памучен хляб с боровинки

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft