Панакота за изискан вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Панакота за изискан вкус
Панакота за изискан вкус
admin
Добавена от: admin
17884
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч. л. желатин
400 мл млечна сметана
5 с. л. пудра захар
200 г заквасена сметана
1 шушулка ванилия или ванилова захар
4 с. л. елексир от рози или сладко от рози
 листенца от рози и стрък от мента за гарниране

Желатинът се смесва с 50 мл студена вода и се оставя за 2 мин. да набъбне.
Течната сметана се слага да заври. Прибавят се захарта и семенцата от ванилията. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Прибавя се заквасената сметана, като добре се разбърква. Сипва се във форма или малки купички, леко намазани с олио. Слага се в хладилника да се стегне за 3-4 часа.
Формичките се обръщат и кремът се гарнира с еликсира от рози, листа от рози и мента. Ако има нужда, формите се потопяват за 4-5 сек. в съд с гореща вода, за да се обърнат по-лесно.

Вариации - Еликсирът от рози може да се замени със сладко от рози, разтопено на огън с 2-3 с.л. вода или коняк. Панакотата може да се приготви и с горски плодове - малини или ягоди.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft