225 гр. паста във формата на панделки (може и друг вид, но така ще се загуби ефектът)
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. смлян червен пипер
170 гр. бейби спанак (може и замразен)
2/3 чаша сирене рикота
1/2 чаша хлебни трохи (или галета)
1/4 чаша пармезан, настърган
Сварете пастата в тенджера с подсолена вода, докато стане ал денте. Загрейте грил (или фурната). В тиган загрейте зехтина на среден огън, добавете вътре чесъна и червения пипер. Сотирайте за 2-3 минути, докато покафенеят леко. Добавете спанака, намалете температурата и разбъркайте внимателно с дървени бъркалки. Гответе спанака за 2 минути, след това изключете котлона и оставете спанака да се отпусне. Междувременно изпечете на грила (фурната) хлебните трохи върху покрита с фолио тавичка за около 4 минути. Добавете пастата към спанака, разбъркайте с рикотата и пармезана. Разпределете по порционни чинии и покрийте с хлебните трохи. Поднесете с още малко пармезан.