Е такива гъбки не сте яли и то само за 10 минутки време (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такива гъбки не сте яли и то само за 10 минутки време (видео)
Е такива гъбки не сте яли и то само за 10 минутки време (видео)
41790
Е такива гъбки не сте яли и то само за 10 минутки време (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днешната рецепта е панирани печурки. Предястието се приготвя изненадващо просто и много бързо. Необходими са ви само 10 минути. Уверяваме ви, че след като опитате веднъж, ще готвите отново и отново. Тази рецепта предизвиква вкусно пристрастяване! Затова ви желаем предварително добър апетит!

Гъбки в тесто

Съставки

250 г печурки
10 г течен мед
20 г горчица
1 супена лъжица лимонов сок
1 яйце
30 мл краве мляко
сол на вкус
смлян черен пипер по желание

 

Подготовка

Измийте гъбите и ги варете цели във вода за две минути. След това прехвърлете в гевгир и изплакнете със студена вода, за да завършите процеса на готвене.

За марината комбинирайте меда с горчица и лимонов сок. След това смесете гъбите с маринатата и оставете за около 10 минути. Разбърквайте от време на време.

 

Поставете на огъня в тенджера, за да загреете растителното масло . През това време разбийте яйцето със солта и млякото.

Преди пържене гъбите трябва да се потопят в яйце, след това в брашно, след това в галета. И след това отново в яйцето и галетата. Всяка гъбка трябва да заприлича на спретнато жълто топче. За по-топъл, наситен вкус смесете галетта с малко куркума.


Трябва да изпържите гъбите в продължение на няколко минути, като от време на време ги обръщате. След пържене препоръчваме гъбите да се разпределят върху хартиена кърпа, така че да поеме цялата излишна мазнина.

 

В това видео можете да видите стъпка по стъпка  приготвянето им

Мъжете наистина харесват този аламинут заедно с различни сосове. Например можете да сервирате печурките с кетчуп, сос от сирене или домашна аджика. Бъдете сигурни, сърцето на мъжът до вас ще се стопи веднага. Успех с готвенето!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft