Панирани домати със сусам - бързи и хрупкави

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Панирани домати със сусам - бързи и хрупкави
Панирани домати със сусам - бързи и хрупкави
admin
Добавена от: admin
11529
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-3 домата
3 филии хляб (грахам)
3 супени лъжици царевично брашно
2 яйца
100 гр. сусам
сол, олио

Бърза, хрупкави и вкусни комбинация от панирани домати и филийки в сусам, страхотно като закуска, а може и като топло предястие.

1. Доматите се измиват, подсушават и се нарязват на кръгове, а след това се панират по класическия начин - т.е. овалват се в този ред: 
царевично брашно - яйце - сусам

2. Панираните домати се пържат в загрятото олио по за минута от двете страни на среден огън, като се внимава да не изгори сусамът.

3. Същата процедура на паниране се повтаря и с филийките хляб (разрязани наполовина или цели), които по този начин са много хрупкави, така че със сигурност веднага ще се харесат на децата.

Количеството на продуктите може да коригирате според нуждите. 
В царевичното брашно и яйцата добавете сол на вкус. 
По желание преди панирането обелете кръгчетата домати. 
Опитайте!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft