Панирани месни хапки в доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Панирани месни хапки в доматен сос
Панирани месни хапки в доматен сос
admin
Добавена от: admin
15292
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.2 кг пилешко или свинско месо
За панировката:
100 г брашно
1 ч.л. сол
2 равни ч.л. черен пипер
За соса:
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
500 г домати от консерва, нарязани
300 мл сухо бяло вино или бульон
2 с.л. босилек, на ситно
2 с.л. магданоз, на ситно
сол, черен пипер
мазнина за пържене

Месото се нарязва на хапки, измива се и се подсушава. Смесват се брашното, солта и черният пипер, и месото се овалва в тази смес. Изпържва се по около 4-5 минути от всяка страна и се слага на топло. В същия тиган се слага лукът, нарязан на пръстени, и се задушава около 10 минути. Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън и се запържват за кратко. Слагат се доматите и виното (бульонът), подправят се с черен пипер и сол, добавя се босилекът. Месото се връща в соса, слага се капак и се оставя да къкри около час на слаб огън. Накрая се поръсва с магданоз и се сервира с хрупкав хляб и зелена салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft