2 средно големи патладжани
1/2 кг сирене
2 яйца
сол
галета или царевично брашно
Обелете патладжаните и ги нарежете на тънки кръгове. Посолете и ги оставете да пуснат горчилката си.
В дълбока чиния разбийте две яйца, а в друга поставете галетата/царевичното брашно.
Нарежете сиренето на тънки филийки.
Подсушете кръговете патладжан с кухненска хартия. Върху всяко кръгче поставете парче сирене и отгоре покрийте още едно парче патладжан, след което леко притиснете с ръце.
Потопете получените сандвичи в разбитите яйца, след това - в галетата и повторете още веднъж.
Сложете ги да се изпържат в малко загрято олио от двете страни, докато получат красив цвят.
Извадете изпържените патладжани върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.
Сервирайте ги със свежа салата или задушени зеленчуци