Панирани пълнени пуешки гърди
22 Декември 2011
11153
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилешките /пуешките/ гърди се начукват, така че да се получат тънки правоъгълници. Върху тях се разпределят оризът и нарязаните на ситно сливи /може и малко сушени кайсии/. Посоляват се и се завиват на руло, като краищата им се прибират навътре. Овалват се в брашно, след това в разбитите яйца, а после в галетата. Отново се потавят в яйцата и накрая се овалват в смлените бадеми. Изпържват се, докато добият златист цвят.
Сос: Празът се запържва леко, прибавя се магданозът и сметаната. Посолява се и се поръсва с черен пипер.
Рулата се нарязват на филийки и се нареждат в чинии заедно със соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари