Панирано пиле на фурна с ФАНТАСТИЧНА коричка - потопете го в тази смес и ще се влюбите във вкуса му!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Панирано пиле на фурна с ФАНТАСТИЧНА коричка - потопете го в тази смес и ще се влюбите във вкуса му!
Панирано пиле на фурна с ФАНТАСТИЧНА коричка - потопете го в тази смес и ще се влюбите във вкуса му!
8070
Панирано пиле на фурна с ФАНТАСТИЧНА коричка - потопете го в тази смес и ще се влюбите във вкуса му!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Макар пилето да е сред най-често приготвяните меса във всеки дом, малко домакини знаят как да го обработят така, че да остане сочно, а да не се изсуши при печенето или пърженето. Затова днес решихме да ви представим една колкото лесна, толкова и вкусна рецепта за панирано пиле , което, освен че е с чудесна златна коричка, отвътре остава сочно и крехко.

Приготвянето му не отнема много време, а е много вкусно и хрупкаво. Така приготвеното пиле пане винаги е добър избор, когато искате бърз и вкусен обяд. Ще ви разкрием две страхотни рецепти за пиле с вкусна панировка , а вие изберете коя ви харесва повече:

ПАНИРАНО ПИЛЕ В СМЕТАНА, МАЙОНЕЗА И ГОРЧИЦА

Продукти: 

1 парче пресни пилешки гърди (бяло месо)

3 супени лъжици заквасена сметана

1 пълна супена лъжица майонеза

1 малка чаена лъжичка горчица

малко сол и смлян черен пипер

1 щипка чесън на прах (може повече)

галета (хлебни трохи) за овалване на месото

Приготвяне:

Нарежете месото на тънки филета. В отделна купа смесете заквасената сметана, майонезата и горчицата, след което подправете по желание със сол, черен пипер и чесън на прах (може да добавите и малко къри или готова смес за пилешко месо).

пилешко филе

Потопете пилешките парчета в готовата смес, така че да се покрият добре, след което ги оставете захлупени в хладилника да починат половин час, за да поемат вкусовете. Всяко парче покрийте с галета от всички страни и го наредете в тава, постлана с хартия за печене и леко намаслена.

панировка пиле

Готовите парчета месо се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или до зачервяване. В зависимост от това как пече фурната ви, проверете някъде по средата на печенето дали трябва да се обърнат за равномерно изпичане. 

пилешко панирано във фурна

ПАНИРАНО ПИЛЕ В БИРА

Продукти:

около 300 гр.

бяло пилешко месо

100-150 гр. брашно

100 мл бира (колкото е необходимо)

1 супена лъжица майонеза

1 супена лъжица заквасена сметана

1 чаена лъжичка горчица

сол и черен пипер за вкус

2 яйца

няколко скилидки чесън

малко магданоз

олио за пържене

Приготвяне: 

Нарежете месото на тънки филета или филийки по желание, след което добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете брашното в по-дълбок съд и счупете две яйца, добавете щипка сол, след това добавете бирата и разбийте добре, за да няма бучки. Трябва да се получи гъста и гладка смес (по-плътна от тази за палачинки).

бирена панировка за пиле

Потопете парчетата месо в сместа и ги изпържете в умерено загрято олио до готовност (като понички). 

панирано пиле в тиган

Извадете ги в чиния, постлана с хартиена салфетка. 

сос за пилешко

След това пригответе соса: смесете сметаната, майонезата, горчицата и добавете ситно нарязан чесън и пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте. 

панирано пиле със сос

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft