Традиционната панировка е ясна на всички, но това не е единственият начин да направите месото по-вкусно! Сега ще ви разкрием един нов начин, които ще ви накара да заобичате още повече пилешкото месо
Съставките
пилешки гърди 450 гр
хляб 200 g
яйце 1 бр.
прясно мляко 2-3 супени лъжици
пшенично брашно 4 супени лъжици
слънчогледово масло 4 супени лъжици
сол на вкус
черен пипер на вкус
Подготовка
Нарежете гърдите наполовина, начукайте ги и намажете леко със сол.
Изрежете кората от хляба и го нарежете на малки парченца. Изсушете ги на сух тиган или във фурната на 180 градуса за около 10 минути.
Разбийте яйцето, като добавите подправки, сол и мляко.
Намажете парчетата пиле в брашно, натопете ги в яйчната смес и оваляйте с хляба
Запържете в слънчогледово масло върху силно нагрят тиган от всяка страна за около 5 минути до хрупкава кора.
Сложете го на малки хартиени кърпи или салфетки, а когато мазнините излязат, сервирайте с картофено пюре или някаква друга гарнитура . Не забравяйте да подготвите тези щницели и да споделите рецептата си с приятелите си!