Паниран лук
22 Декември 2011
15595
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 глави лук
300 г брашно от нахут
1 ч. л. куркума
1 ч. л. кимион
олио за пържене
Лукът се нарязва на шайби, осолява се и се поставя в гевгир, за да се отцеди.
В нахутеното брашно се налива хладка вода и се разбърква. Получената гъста каша се овкусява с куркумата и кимиона.
Лукът се овалва в сместа и се пържи в обилно количество сгорещено олио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари