Паниран праз

вход през zajenata.bg
Паниран праз
admin
Добавена от: admin
4996
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 стръка праз
2 яйца
4 с. л. брашно
1 ч. ч. галета
1 с. л. мак
1 ч. л. кимион или ким на зърна
2 с. л. фъстъчено олио
4 с. л. слънчогледово олио

за сос беарнез:
6 зърна черен пипер
½ глава лук, нарязана на ситно
2 с. л. пресен естрагон или 1 ч.л. сушен
3 с. л. винен оцет
3 жълтъка
200 г студено краве масло, нарязано на кубчета
сол на вкус
кайенски пипер на вкус

Сосът се приготвя, като се слагат да се сварят черният пипер, лукът, естрагонът и оцетът. Варят се, докато течността се редуцира наполовина, след което се прецежда.
Жълтъците се разбиват с редуцираната смес на водна баня, докато се сгъстят.
Прибавят се кубчетата студено масло, като сосът се разбива непрекъснато до пълното им поемане.
Празът се почиства и се нарязва на парчета, дълги по 5 см. Слага се за 8 мин. да се подвари във вряща подсолена вода. След това се подсушава.
Всяко парченце праз се потопява в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в смес от галета, кимион и мак. Пържат се в загрятата мазнина, докато се зачервят. Сервират се със соса и гарнитура от варен ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft