Паниран смилянски боб

22 Декември 2011
12532
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г смилянски боб
2 яйца
1 с.л. тиквено брашно
1 с.л. сусамово брашно
галета
4 с.л. олио
сол
Време: 60 минути
и измива със студена вода. Яйцата (2 бр) се разбиват на пяна със солта. Прибавят се тиквеното, сусамовото брашно и галетата. Разбърква се, докато се получи гъста смес за паниране. В нея се овалват бобените зърна и се пържат в силно сгорещено олио, докато получат златиста коричка отвсякъде. Изваждат се с решетъчна лъжица от мазнината и се настаняват върху накъсани листа маруля, салата или гарнирани с пресен лук и магданоз. Панираният боб се поднася горещ. Той е чудесно бирено мезе.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари