Пържената рибка си е класика в жанра - каквото и да си говорим, така е най-вкусна, въпреки, че не е никак здравословна. Днес ви предлагаме да опитате една по-различна рецепта за пържена риба , а именно пикантна пържена рибка .
Пържена пикантна риба
Продукти:
500 гр.бяла риба
За маринатата:
2 с.л. (без връх) майонеза
1 с.л. (без връх) кетчуп
2 с.л. 5% оцет
сушен чесън, малко лют червен пипер, копър, лук; сол и черен пипер по ваш вкус
За пърженето:
растително масло
смес за паниране
Приготвяне:
Смесете в купа съставките за маринатата. Изчистете рибата, нарежете я на подходящи парчета и ги оваляйте хубаво в приготвената марината. Оставете ги в нея за около час, а най-добре - два.
Щом сте готови, отцедете парчетата от маринатата, оваляйте ги добре в панировъчната смес и изпържете в тиган с добре загрято олио от двете страни.
Извадете рибата върху хартиени салфетки, за да се отцеди от излишната мазнина.
СЪВЕТ:
Ако нямате готова смес за паниране, можете да си приготвите такава от галета и ситно счукан корнфлейкс, например, като добавите вътре любимите си подправки и сол.