Парена пица

вход през zajenata.bg
Парена пица
admin
Добавена от: admin
3533
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г брашно
олио за поливане
1 щипка сол
1 с. л. бренди
10-15 листа пресен риган (1/2–1 ч. л. сух)
1/2 глава кромид лук (100 г)
1-2 домата (200 г)
3 яйца
50 г синьо сирене
100 г кашкавал
200 г извара
1 щипка сол
1/2 л вода
3 яйца
50 г масло
червен пипер на вкус 

В тенджера се кипва 1/2 л вода, добавя се маслото и се посолява. Брашното се изсипва наведнъж, разбърква се и когато започне да поема водата, съдът се оттегля от котлона. Бъркането продължава, докато се получи лепкава каша без бучици. Отпочива 30 секунди и се прехвърля в голяма купа.

В тестото едно по едно се чупят яйцата, като след всяко сместа се разбива с тел. Тестото трябва да заприлича на картофено пюре. Отпочива 15 минути.

Тестото се разточва върху обилно набрашнен плот, докато се получи не много тънък лист, малко по-голям от диаметъра на тавата (28 см). Поставя се в набрашнената тава, така че да покрие и стените. Цялата повърхност се надупчва с вилица. Пече се 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, след което температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 5 минути.

Изварата, синьото сирене и яйцата се разбъркват. Сместа се посолява и се ароматизира с бренди. Млечният пастет се излива върху полуготовия блат и се разпределя по повърхността. Отгоре се нареждат нарязаните на шайби домат и кромид лук. Ароматизира се с накъсаните листа риган. Пече се около 15 минути при температура 180 градуса.

Пицата се полива с олиото. Отгоре се разпределя нарязаният на кубчета кашкавал. Поръсва се с червен пипер. Пече се, докато кашкавалът се зачерви.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft