Парени нагънати банички със сирене
17 Май 2015
8166
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното с маята, солта, захарта и олиото се замесва с топла вода. От тестото се оформят няколко топки. Размерът и броят на топките зависят от повърхността, върху която ще точите. В случая - десет малки топки, които са достатъчни за една тава от печката.
Топчетата се разточват на тънка кора, поръсват се с няколко супени лъжици олио и отгоре се слага от сиренето. Сгъват се на правоъгълник, който се нагъва на хармоника. Така приготвените банички се поръсват със сирене, поставят се в тава и се оставят петнадесет минути да втасат, докато се затопли фурната. Пекат се на 200 градуса около половин час.
Щом баничките са опечени, се попарват с врялата вода и отново се връщат във фурната да попият течността.
Добър апетит !!!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари