Парче бекон, парче кашкавал и 1 яйце правят от обикновения картоф малък шедьовър - 20 минути и хапваш с наслада:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Парче бекон, парче кашкавал и 1 яйце правят от обикновения картоф малък шедьовър - 20 минути и хапваш с наслада:
Парче бекон, парче кашкавал и 1 яйце правят от обикновения картоф малък шедьовър - 20 минути и...
24101
Парче бекон, парче кашкавал и 1 яйце правят от обикновения картоф малък шедьовър - 20 минути и хапваш с наслада:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитът показва, че за най-вкусните ястия не са нужни много продукти. Тази рецепта с картофи е поредното доказателство, че малкото продукти означават много вкус.

Спокойно може да поднесете така приготвените картофи и на празничната трапеза - със сигурност ще оберат точките. Картофки в бекон с кашкавал и яйце - много вкусно, зашеметяващо красиво и невероятно апетитно.

картофи в бекон

Важно! Картофите трябва да са големи. Трябва да ги измиете старателно и дори може да не ги белите.

Необходими продукти:

6 големи картофа

200 гр.настърган кашкавал

18 ленти бекон

6 яйца

зелени подправки на вкус

6 супени лъжици зехтин

сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Покрийте тавичката с хартия за печене.

Набодете всеки картоф с вилица и го намажете със зехтин. Добавете сол и черен пипер на вкус, след което сложете картофите в тавичката.

Пъхнете ги във фурната, предварително загрята до 180 градуса и печете 40 минути.

Готовите картофи извадете върху дъска и отрежете горния слой. След това извадете сърцевината с лъжица.

Кашкавала настържете и поставете в купа. Добавете към него издълбаното от картофите, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре.

Вземете 3 ленти бекон и ги сложете на дъската. В центъра поставете една "лодка" от картоф и обвийте хубаво с бекона. Поставете плънката в средата, натъпчете я леко и отгоре чукнете едно яйце.

Същото направете и с другите картофи.

Върнете приготвените лодки в тавичката и ги сложете да се пекат във фурната, предварително загрята до 160 градуса. Печете 15-20 минути. След това поръсете с нарязани зелени подправки и сервирайте веднага.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft