Ако сте един от тези големи любители на шоколада, този пай задължително го яжте го в компанията, защото не можем да Ви гарантираме, че ще успеете да се контролирате и да не го изядете целия сами.
* 250 грама тесто
* 2/3 чаши сметана
* 300 грама млечен шоколад по избор
* Малко настърган шоколад по избор
За кората: Ако не използвате готова кора, направете си такава от 350 г брашно; 4 г сол; 14 г бяла захар; 225 г масло, нарязано на кубчета, 60 мл студена вода. Смесете всичко в кухненския робот, след което го оформете с ръце.
За това време пригответе плънката. В тенджера на средна температура изсипете сметаната. Когато стане съвсем рядка (внимавайте да не Ви заври) добавете смачкания шоколад. Когато получите фина смес, изтеглете от котлона, а след това я налейте я върху печеното тесто (Вижте видеото).
Поставете в хладилник и после украсете с настърган шоколад.