1 средна глава лук
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица зехтин
500 грама аспержи
1 средна тиквичка
1 среден морков
200 грама свежи гъби
1 чаша нискомаслено мляко
1/2 чаша зеленчуков бульон
Свеж босилек
1 чаша замразен грах
2 връзки зелен лук
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица черен пипер
500 грама горещи сготвени фетучини (или друга паста)
1/2 чаша настъргано сирене Пармезан
1/2 чаша семе от пиния
Време: 15 минути
1. Накълцват се лукът и чесънът.
2. В голям тиган се загрява зехтин.
3. Лукът и чесънът се готвят в зехтина на среден огън за около 7 минути.
4. Аспержите се изрязват и нарязват на диагонални парченца.
5. Тиквичката, моркова и гъбите се нарязват много тънко.
6. Добавят се аспержите, тиквичката, морковите и гъбите в тигана, готвейки за 2 минути.
7. Нарязва се босилекът.
8. Добавя се млякото, бульонът и 3 чаени лъжици босилек, след което ястието се готви на по-висока температура, докато течността кипне.
9. Нарязва се зеленият лук.
10. Готви се за около 3 минути и тогава се добавят грахът и зеленият лук.
11. Кипва се за минутка.
12. Добавя се сол, черен пипер и едва тогава пастата, сиренето и семето от пиния, като се разбърква.
13. Сервира се веднага.