![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В по-дълбок тиган сложете маслото да се разтопи, а след това добавете ситно нарязания лук и запържете за около 5 минути (да омекне, но не и да промени цвета си).
Добавете бекона/шунката, нарязани на ивици, и запържете още около 10 минути.
Междувременно в дълбока тенджерка сложете вода с малко сол да заври, а след това пуснете вътре пастата и варете според инструкциите на опаковката.
В дълбок съд счупете яйцата и ги разбийте с вилица. Добавете сметаната за готвене и настъргания пармезан, и хубаво разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
Щом макароните се сварят, отцедете ги хубаво, а след това ги сипете в тигана, в който се запържват лукът и беконът, и разбъркайте хубаво.
Дръпнете тигана от огъня, изсипете вътре сместа с яйцата и разбъркайте.
Поднесете пастата в затоплени чинии, поръсена с малко пармезан и ситно нарязан пресен магданоз.