Паста Критараки с пиле и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Паста Критараки с пиле и зеленчуци
Паста Критараки с пиле и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
62892
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 г критараки (арпа)
1 обезкостено пилешко бутче
1 морков
1 глава лук
100 г сладка царевица
по 1 зелена и червена чушка
1 домат
1/2 връзка магданоз (листенца пресен босилек
сол
черен пипер
куркума
олио 

Лукът, морковът и чушките се нарязват на ситно и се задушават в 2 с.л. олио и малко вода. Като поомекнат се добавят пилешкото месо, царевицата и 100 г критараки. Долива се 1 л вода и се овкусява със сол, черен пипер и куркума. Ястието ври до омекване на критаракито, като не бива да се преварява (по подобие на италианската паста). Малко преди да стане готово, се добавя и нарязаният на ситно домат и се готви още 10-тина минути. Преди поднасяне се поръсва с наситнен магданоз или листенца босилек.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft