Паста ротоло с тиква и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста ротоло с тиква и спанак
Паста ротоло с тиква и спанак
admin
Добавена от: admin
7019
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 тиква (около 1.2 кг)

1 глава кромид лук

зехтин

500 гр замразен спанак

1 индийско орехче

4 скилидки чесън

• 700 мл доматно пюре

• 6 големи листа свежа лазаня

• 50 гр краве сирене

• 20 гр пармезан

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете тиквата за около час и половина, след което я извадете. Междувременно нарежете кромида и сложете в тавичка с малко масло, добавете сол и черен пипер на вкус и ги объркайте. След 10-тина минути прибавете спанака (предварително размразен, изстискан и нарязан), покрийте тавата с фолио или капак и оставете да се пече около 15 минути (или докато се изпари водата). Извадете от фурната.

Нарежете тиквата на половина, отделете семето и обелете кожата, след което я намачкайте с вилица. Добавете сол и пипер на вкус към пюрето. 

Сложете 2-3 с.л. зехтин в кръгла тавичка, добавете задушения лук и пъхнете във фурната, докато лукът се запържи и стане златист. Сипете вътре доматеното пюре и отново сложете във фурната, докато се посгъсти.

Върху чист работен плот подредете листата прясна лазаня, намажете ги с тиквеното пюре, след това покрийте с част от спанака и наръсете с част от сиренето. Навийте кората по дължина на руло, след което нарежете на парчета, така че да се получат малки рулца. Подредете ги изправени в тавата с доматеното пюре и отгоре настържете пармезана. Печете 35 - 40 минути, докато лазанята стане златиста и хрупкава. Поднесете със свежа салата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft