Паста Сицилиана
9 Ноември 2012
18225
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр паста (макарони, спагети или друг вид паста по избор)
500 гр кайма
200 гр кромид-лук, стар
300 мл зеленчуков бульон
2 с.л. масло
3 с.л. доматено пюре
200 гр кашкавал (пармезан)
100 гр. черни маслини
черен пипер, млян
Каймата и ситно нарязаният лук се запържват заедно в сгорещеното масло. Добавя се разреденото доматено пюре, след което пърженето продължава до изпаряване на течността. Прибавят се сварената паста, бульонът и подправките. Вари се около пет минути, след което ястието се наръсва с настръгания кашкавал (пармезан) и се поднася с маслините и листенце босилек.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари