Паста с песто от шам фъстък
22 Декември 2011
14454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г лингуини
100 г шам фъстък
2 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. настърган пармезан
прясно смлян черен пипер
сол
Пастата се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Отцежда се добре.
Междувременно се смилат 80 г шамфъстък. Останалите ядки се счукват на едро и се оставят за гарниране.
Пастата се разбърква добре със зехтина, лимоновия сок, смления шамфъстък и пармезана. Подправя се със сол и пипер.
Разпределя се в затоплени чинии и се украсява с едро счукания шамфъстък.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари