2 тънки резена бекон, нарязани на парчета по 1 см
225 гр. агнешки дроб, на парчета по 3 см
25 гр. масло
1 малка глава лук, обелена и нарязана на ситно
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. доматено пюре
2 ч.л. бренди или ябълкова ракия (калвадос)
50 мл. сметана
За гарниране:
2 дафинови листа
10 зрънца пипер меланж
40 гр. разтопено масло
Загрейте маслото в тиган. Изпържете бекона за 2-3 минути на среден огън, докато се запържи, но не покафенява.
Прибавете лука и чесъна и продължете да пържите още 3-4 минути, докато лукът омекне. Добавете дроба и задушете 4-5 минути, след това прибавете доматеното пюре и брендито (калвадоса), разбъркайте добре и продължете да задушавате още 2 минути на среден огън, така че алкохолът да се изпари.
Оставете дробът да се охлади, прибавете сметаната и прехвърлете сместа в блендер. Разбийте до гладък крем и подправете на вкус.
С лъжичка прехвърлете пюрето във форма за суфле (или друг подходящ съд). Загладете и залейте с разтопеното масло. Украсете с дафиновите листа и зърната пипер. Оставете пастета да се охлади в хладилник за поне 2 часа, преди да поднесете.
За още по-гладка консистенция, може да прекарате пастета през сито, преди да го сложите във формата.