Пататник с яйца и сирене
7 Февруари 2012
232660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се обелват и настъргват на ренде. Посоляват се, разбъркват се и се оставят да се изцедят добре. Сиренето се натрошава и се разбърква заедно с яйцата и джоджена. Прибавят се отцедените картофи и се разбърква добре. В тава с подходящ размер се сипва половината от разтопеното масло, след това се изсипва картофената смес и се подравнява. Отгоре се полива с останалото масло. Пече се във фурна на 220 °С около 20 мин.
Вместо на фурна ястието може да се приготви и като се запържи в тиган с масло за 7 - 8 мин, след което се обръща и се пържи и от другата страна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари