патешко месо - 300 г, може с кокали + дреболии
целина - 1/2 глава
моркови - 2 броя
лук - 1 глава кромид
сол
домати - 1 - 2 броя
фиде - 1 шепа
за застройката:
яйца - 2 жълтъка
брашно - 2 с.л. равни
кисело мляко - 1 ч.ч.
лимони - 1 брой
за запръжката:
моркови - 1 морков настърган
масло - 1 с.л. пълна
магданоз - 1/2 връзка накълцан
Патешкото месо с кокалите и почистените дреболии се слагат да се варят с почистените и едро нарязани 2 моркова, целина и кромида. Щом месото омекне, се вади, почиства се от кокалите и се нарязва на дребно с дреболиите. Зеленчуците се отстраняват от бульона и се добавят 1-2 ситно нарязани домата. Щом чорбата кипне, се добавя фидето. Когато и то омекне, тенджерата се сваля от котлона и внимателно се застройва с предварително разбитите жълтъци, брашно и кисело мляко. Изстисква се сокът на 1 лимон.
Загрява се маслото за запръжката и в него се запържва ситно настърган морков, докато маслото се оцвети в оранжево. Прецедете оцветената мазнина над супата и изхвърлете отцедения морков. Морковът изхвърлете. Поднесете супата поръсена с накълцан магданоз.