Патешко с кестени по лионски
11 Март 2012
13744
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг патица
250 г масло
100 г червено вино
300 г лукчета
500 г кестени
Почистената патица се задушава, като се посолява отвън и отвътре, връзва се с канап, за да се приберат краката и да изпъкнат гърдите и се слага в подходяща тенджера с масло. Поставя се във фурната, за да се зачерви отвсякъде, като преди това се залива с червеното вино. Готовата патица се на чиния и се гарнира с лукчетата, пълнени с масло и смесени с обелени кестени, също полети с масло и със сока от печеното месо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари