Патладжанена пица

вход през zajenata.bg
Патладжанена пица
admin
Добавена от: admin
8605
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 500 гр. патладжан, нарязан
1 цяло яйце, разбито
около 1/4 чаша настърган пармезан
1 с.л. ленено брашно или бадемово брашно
1/4 ч.л. сол
зехтин
сос, сирена и топинги по желание 

Загрейте фурната на 220 градуса. Объркайте нарязания патладжан със солта, докато подготвяте другите съставки. Изстискайте възможно най-много течност от патладжана, като го увиете в кърпа или тензух и усучете добре.
Смесете отцедения патладжан с останалите продукти. Покрийте тавичка или форма за пица с хартия за печене. Леко намазнете с олио или зехтин. Притиснете патладжанената смес добре към дъното, така че да се получи пласт с дебелина около 0,5 см. Изпечете за 15 минути, до златистокафяво. Обърнете основата за пицата и изпечете 5-10 минути и от другата страна.
Покрийте отгоре с продукти по желание (сирене, пресни подправки, сос) и запечете 5 минути. Поднесете пицата топла.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft