Патладжанена салата с мента
22 Декември 2011
3407
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
6 патладжана
500 г цедено кисело мляко
4 скилидки чесън
5 стръка мента
50 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
Патладжаните се пекат на скара цели, като във всеки се прави малък прорез, за да не се спукат. Когато са готови се свалят от скарата, оставят се да изстинат и се обелват.
След това, се нарязват наситно.
Патладжаните се разбъркват с млякото. Добавят се наситнената мента и чесънът, стрит с малко сол на пасата.
Овкусява се със зехтина, лимоновия сок, сол и пипер и се разбърква добре. Отгоре може да се гарнира със стрита на дребно изсушена мента.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари