С наближаването на високите температури търсим прости и вкусни ястия, които са съставени от пресни зеленчуци. Така, наред с тиквичките, патладжанът е истински избор за кулинарни експерименти, особено през лятото. Освен това прочетете нашата рецепта за патладжан с домати и сирене .
Патладжан с домати и сирене
Необходими съставки:
2 големи патладжана
300 грама моцарела
150 грама чери домати
зехтин
сол и черен пипер по желание
босилек
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тигана. Нарежете патладжаните на филийки с дебелина около 2,5 см. Намажете ги със зехтин, сол и черен пипер. Запържете за около 4 до 5 минути, след което прехвърлете в друга купа.
2. Подредете доматите, моцарелата и чери доматите върху патладжаните и добавете още малко зехтин. Прехвърлете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий и печете, докато моцарелата се разтопи.
Сервирайте като прясно предястие с босилек или магданоз. Наздраве!