Патладжанени лодки
22 Декември 2011
12240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 1 порция
200 гр. патладжани
20 гр. лук
50 гр. домати
90 гр. кълцано телешко месо или телешка кайма
25 гр.олио
чесън
магданоз
черен пипер
сол
Патладжаните се нарязват на половинки по дължина.
Издълбават се с лъжичка посоляват се и се оставят да се изцеди черния сок.
В мазнината се задушава ситно нарязания лук, месото, накълцано на много ситно или каймата, чесъна, магданоза, черния пипер и солта.
Със задушената смес се пълнят отцедените патладжани и се нареждат в плитка тавичка, покриват се с филийки от домати, сипва се малко топла вода на дъното и ястието се пече, докато остане на мазнина.
Върху всеки патладжан се поръсва малко настърган кашкавал и се оставя да се разтопи в още топлата фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари