Патладжанени ролца с козе сирене, карамелизиран лук и кедрови ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Патладжанени ролца с козе сирене, карамелизиран лук и кедрови ядки
Патладжанени ролца с козе сирене, карамелизиран лук и кедрови ядки
admin
Добавена от: admin
10900
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 големи патладжана
1 ч.ч. мляко (и малко сол, ако е необходимо)
1/4 чаша палмово масло и 1/4 чаша зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана
1 с.л. доматено пюре
3 средни домата
1/2 чаша козе сирене
1/3 чаша крема сирене
2 шепи босилек
3/4 чаша кедрови ядки, запечени
 

Патладжаните се обелват, разрязват се по дължина на ивици с дебелина около 2 см. и се накисват в подсолено мляко за малко повече от час, така че да се отстрани горчивината им.
Двата вида мазнина се загряват в дълбок тиган и в тях леко се запържват ивичките патладжан. Отцеждат се от излишната мазнина върху домакинска хартия. В същата мазнина се карамелизира лукът на ниска температура (ако не е останала мазнина, добавете още лъжица-две).
Доматената паста се разрежда с 1/4 чаша вода и се намазва на дъното на тавичка за печене. Доматите се режат на кръгчета с големина около 2 см. и се разпределят върху доматената паста. Фурната се загрява на 180 градуса.
За плънката: Разбъркайте козето сирене, крема сиренето, лука, ядките и половината от нарязания босилек в купа. Поставете по една лъжичка от сместа в центъра на всяка ивица патладжан и завийте на ролца. Поставете ролцата върху приготвените доматени резени, като ги оформяте на плътни редици. Печете на 180-200 градуса за около 30-40 минути. Поръсете готовите ролца с останалия босилек, преди да сервирате!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft