2 средно големи патладжана
1 щафетка (150 гр) козе сирене
150 гр. сирене Рикота
голяма шепа листенца бейби спанак
5 пресни листа градински чай (салвия)
50 мл зехтин екстра върджин
Черен пипер
За сос Пепероната:
2 червени чушки, нарязани на кубчета
1 жълта чушка, нарязана на кубчета
1 глава червен лук, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, счукан
шепа магданоз, заедно с дръжките, нарязан на едро
2 с.л. винен оцет
сол и черен пипер
зехтин
За да поднесете като предястие:
Разрежете патладжаните по дължина, след това на ивици с дебелина около половин сантиметър. Намажете или поръсете ивиците щедро със зехтин и изпечете на грил или барбекю за около 3 минути от всяка страна, докато се изпекат и отвътре. Нарежете на ситно спанака и градинския чай. Смесете козето сирене, Рикотата, спанака, градинския чай и зехтина. Подправете с прясно смлян черен пипер. Намажете всяка ивица патладжан с лъжичка от плънката със сирена и завийте.
За да поднесете като основно ястие:
Пригответе соса Пепероната: задушете чушките в малко зехтин на умерен огън. Гответе бавно в съд, покрит с капак, за 10 минути, докато чушките омекнат. Прибавете лука и задушавайте още 20 минути. Добавете чесъна и дръжките на магданоза и запържете за минутка. Прибавете оцета и подправете на вкус. Поставете руладините на един пласт в подходяща тавичка. Покрийте със соса Пепероната и отгоре наредете малко Моцарела (по желание). Печете за 10-15 минути на 200 градуса, докато сиренето се разтопи, а руладините се загреят добре.
Поднесете ястието, поръсено с листата от магданоза и няколко капки зехтин.