Патладжанени рулца с филе
12 Март 2012
14660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 2 порции:
100 гр. филе Елена/бекон
2 малки патладжана
1 кутия /250 гр./ крема сирене
1 скилидка чесън
½ връзка копър
50 гр. орехи
олио за пържене
Патладжаните се нарязват по дължина на филийки с дебелина 5 мм, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок за 20 минути. Изплакват се със студена вода, подсушават се и се изпържват до златисто в загрятото олио. Изваждат се върху домакинска хартия или салфетка, за да се попие мазнината. Сиренето се размесва с чесъна, копъра и орехите – всичко нарязано на дребно. Върху всяка патладжанена филийка се маже пласт от сиренето с подправките, слагат се 1-2 тънко нарязани парчета филе Елена и се навива на рулце. Готовите рулца се поднасят с препечен хляб и домати.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари