Патладжанено къри с лимонена трева и кокосово мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Патладжанено къри с лимонена трева и кокосово мляко
Патладжанено къри с лимонена трева и кокосово мляко
admin
Добавена от: admin
3029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 големи люти чушлета, почистени от семето и накълцани
6 скилидки чесън, нарязани едро
парченце пресен джинджифил, обелен и накълцан
2 стръкчета лимонена трева, обелени и накълцани
2 с.л. смляна куркума
1 ч.л. чили на прах
2-3 патладжана (около 600 гр.), нарязани на филийки
1 с.л. зехтин
1 с.л. захар
6 главички дребен лук, нарязани ситно
1 с.л. рибен сос (nam pla)
400 мл. кокосово мляко от консерва
400 мл. зеленчуков бульон
малка връзка кориандър, накълцан едро
 

Смелете с кухненски робот или блендер лютите чушлета, чесъна, джинджифила и лимонената трева на едрозърнеста паста. Оставете настрана. Смесете куркумата и чилито и натъркайте с тях резените патладжан. Загрейте зехтина в тиган и запържете патладжаните на порции до покафеняване, като отделяте готовите патладжани. Прибавете пастата, захарта и лука в тигана и гответе няколко минути, докато лукът и чесънът омекнат. Върнете патладжаните в тигана. Прибавете рибения сос, кокосовото мляко и бульона, объркайте добре и оставете сместа да заври. Намалете огъня и гответе на бавен огън 15-тина минути, докато патладжанът омекне, но не стане на каша. Подправете и поръсете с кориандър. Поднесете ястието горещо, с варен ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft