Патладжани с плънка - папуцаки по гръцки рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Патладжани с плънка - папуцаки по гръцки рецепта
11161
Източник: 24chasa.bg
Снимков материал: pixabay.com
Патладжани с плънка - папуцаки по гръцки рецепта

Жана Стоянова е от София и е учителка по професия, но кулинарията е хоби. Днес ви предлага гръцка рецепта за пълнени патладжани, които се наричат папуцаки

Продукти:

4-5 патладжана
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 домат
500 г кайма
2-3 моркова
магданоз, сол, черен пипер, зехтин
200-300 г кашкавал 

Начин на приготвяне:

Разполовяваме и издълбаваме с лъжица патладжаните.

Накисваме ги в солена вода.

Задушаваме в зехтин, нарязаните лук, чесън, настърганите моркови, издълбаната сърцевина от патладжаните, каймата и настъргания домат.

Пълним с тази плънка патладжаните. Нареждаме ги в намаслена тава и печем около 30 минути на 250 градуса.

Поръсваме отгоре с нарязан магданоз и настърган кашкавал и отново запичаме за 5-6 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft